Ympäristö

Vähentääksemme kielteistä vaikutusta ympäristöön toimimme omistautuneina prosessien tehokkaammiksi muuttamisen, teknologioiden kehittämisen ja ympäristöystävällisten ratkaisujen etsinnän parissa. Energiansäästön lisäämiseksi suuntaamme työntekijöidemme kulutustapoja ja käytämme uusiutuvaa energiaa.

Ratkaisuistamme:

Jätteiden lajittelu

Lajittelemme toiminnastamme aiheutuvat jätteet ja suuntaamme ne kierrätykseen. Lajitellusta jätteestä kierrätykseen meni:

  • v. 2014 74 %
  • v. 2015 81 %
  • v. 2016 84 %
  • v. 2017 81 %
  • v. 2018 72 %
  • v 2019 74,3%
  • v 2020 75,5%

Uusiutuva energia

Vuoden 2014 huhtikuussa käynnistimme Välja teen logistiikkakeskuksen aurinkokennopuiston, jonka teho on 82 kW. Tuotettu energia muodostaa noin 10 % logistiikkakeskuksen vuosittaisesta tarpeesta.

Vuodenajasta (auringon korkeudesta, kulmasta) riippuen maksimaalinen tuotto saavutetaan aikavälillä 11.00-14.00, jolloin se kattaa 99 % logistiikkakeskuksen energiantarpeesta. Tuotetun uusiutuvan energian käytöllä vältämme vuodessa n. 80 C02-tonnin vapautumisen ilmakehään.

Erillinen lastausalue

Lämpö- ja kylmähävikin aiheutumisen välttämiseksi olemme erottaneet korkean varaston lastausalueesta. Molemmat alueet ovat erikseen lämmitettävät ja niiden lämpötila on säädettävä.

Valaistus

95 % valaistuksesta toimii liiketunnistimilla. Hyllyjen välit on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen. Valaisimina käytetään loisteputkivalaisimia tai LED-lamppuja.

Parempaa valaisua varten käytämme varastossa läpinäkyviä kattoluukkuja. Auringonvalon käyttö takaa pienemmän resurssienkäytön sähköenergian tuottamiseen.

Kuljetus

Kuljetusreittien suunnittelun avulla vähennämme turhia ajoja. Tavarankuljetus tapahtuu tietyille alueille ja määrättyinä aikoina.

Työntekijöiden osallistuminen

Kaikki uudet työntekijät saavat laatu- ja ympäristöalan koulutuksen, jossa esitellään yrityksen laatu- ja ympäristöpolitiikkaa, miksi vihreä maailmankuva on yritykselle tärkeä, miten jätteet lajitellaan.

Tarkastamme prosessit säännöllisesti ja sovellamme kehitysmenetelmiä. Johto asettaa mitattavissa olevat laatu- ja ympäristötavoitteet, jotka vastaavat näitä politiikkoja ja huomioivat sekä yrityksen että asiakkaiden tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeet, samoin yrityksen prosessit ja yleiset strategiset tavoitteet.

Koostööpartnerite teavitamine

Ympäristöystävällisen ajatustavan propagointia välitämme sekä työntekijöillemme, asiakkaillemme että yhteistyökumppaneillemme. Esiinnymme seminaareissa ja odotamme asiasta kiinnostuneita tutustumaan varastojemme ratkaisuihin.

Ympäristöä säästävä toiminta on yksi kiinnostuksemme kohteista ja pitkäaikaisen liiketoiminnan välttämätön edellytys.

Logistika Pluss sai 29.1.2015 ”VUODEN YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN YRITYS 2014” -palkinnon ympäristöjohtamisen luokassa.